Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2019: Προβληματικές πάνω από 15.000 αιτήσεις -Ξεκινούν διασταυρώσεις


Δύο δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες την Κυριακή 8/12 αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 2Κ/2019 που αφορά σε περισσότερες από 1100 μόνιμες θέσεις σε Νοσοκομεία, και είναι η μοναδική προκήρυξη που έχει εκδοθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

 Για το ΓΝΑΝ η προκήρυξη 2Κ/2019 περιελάμβανε 13 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και εργαστηριακού προσωπικού (δείτε ΕΔΩ), κυρίως τις θέσεις στις οποίες απασχολούνται επικουρικοί εργαζόμενοι από την περίοδο 2013-2016.

Δείτε τα δύο δημοσιεύματα παρακάτω:

Από το aftodioikisi.gr:

ΑΣΕΠ -2Κ/2019: Προβληματικές πάνω από 15.000 αιτήσεις -Ξεκινούν διασταυρώσεις

Περισσότερες από 15.000 από τις συνολικά 55.406 που υποβλήθηκαν  στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ για την προκήρυξη 2Κ/2019 για 1.116 θέσεις τακτικού προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας είναι προβληματικές!
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγκειται στο ό,τι νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας χορήγησαν βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας σε υποψηφίους που δεν είχαν τις προϋποθέσεις του επικουρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι να υποστούν σημαντική μείωση των μορίων τους.

Ήδη, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το ΑΣΕΠ έχει εντοπίσει τις προβληματικές βεβαιώσεις και έχει ξεκινήσει διασταυρώσεις με τους φορείς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας δόθηκαν παράτυπα.

Από το workcenter.gr:

ΑΣΕΠ 2Κ/2019: «Μάχη» με το χρόνο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
«Τοπίο στην ομίχλη» η προκήρυξη 2Κ/2019.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν νεότερα δεδομένα για την πορεία του ελέγχου και κυρίως για τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Τα ευρήματα του ΑΣΕΠ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης: Ποσοστό που υπερβαίνει το 30% ,μεσοσταθμικά σε όλες τις κατηγορίες, είναι οι άκυρες βεβαιώσεις για την ειδική εμπειρία. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις (κατηγορία ΠΕ) το αρνητικό ποσοστό αγγίζει το 70%.

Δύο δρόμοι για το ΑΣΕΠ

Στις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα αποσαφηνιστεί εάν το ΑΣΕΠ θα εκδώσει αποτελέσματα, έστω, για μια κατηγορία μεταθέτοντας την οριστική επίλυση του θέματος με τις βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας στην φάση των ενστάσεων.

Ο άλλος δρόμος που έχει να επιλέξει η Ανεξάρτητη Αρχή είναι να ανοίγει φακέλους και να ακυρώνει βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Σημειώστε, ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΑΣΕΠ είναι η προσκόμιση μεγάλου αριθμού βεβαιώσεων ειδικής εμπειρίας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με κυρίαρχη ευθύνη των υπηρεσιών που τις χορήγησαν.