Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκίνησε η εγκατάσταση νέου πλυντηρίου και νέου σιδερωτηρίου στο ΓΝΑΝ

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η  εγκατάσταση νέου πλυντηρίου και νέου σιδερωτήριου στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική είδηση, αφού ο εξοπλισμός των πλυντηρίων ήταν πεπαλαιωμένος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχείς βλάβες και να τίθενται τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του νέου εξοπλισμού είναι 280.000 ευρώ (180.000 για το σιδερωτήριο και 100.000 για το πλυντήριο) και το κόστος καλύφθηκε από το αποθεματικό του Υπουργείο Υγείας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική του πόσο σημαντική είναι η διεκδίκηση από την πλευρά των εργαζομένων για ανανέωση του εργασιακού εξοπλισμού και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
 Η αγορά του νέου σιδερωτήριου και πλυντηρίου αποτελεί επίτευγμα (και) των αγώνων που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το Σύλλογο Εργαζομένων ΓΝΑΝ και όλους τους συναδέλφους. Το ΔΣ του συλλόγου είχε με συνεχή έγγραφα του προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ επισημάνει την ανάγκη αντικατάστασης του εξοπλισμού των πλυντηρίων, ενώ στη συνέχεια είχε δημοσιοποιήσει την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης.
Δείτε παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV από το Δεκέμβριο του 2017 πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/9odDNi9wpO8.

Οι παραπάνω πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα και έτσι τελικά η αγορά του νέου εξοπλισμού χρηματοδοτήθηκε από το Αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας με 280.000 ευρώ και έτσι τελικά το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου τον Ιούνιο του 2018 πήρε απόφαση για την έγκριση σκοπιμότητας της αγοράς του νέου εξοπλισμού του πλυντηρίου (δείτε την απόφαση στον παρακάτω σύνδεσμο https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΥΓ6469045-Δ0Π?inline=true)

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων πόσο σημαντικό είναι οι εργαζόμενοι  και οι εκπρόσωποι τους να διεκδικούν  συνεχώς από τη διοίκηση και το Υπουργείο καλύτερες συνθήκες εργασίας με σωστό και ασφαλή μηχανολογικό εξοπλισμό.