Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Οι αόρατες προσλήψεις του Βασίλη Κικίλια


Παίζοντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων στα δημόσια υγεία, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συχνές δημόσιες παρεμβάσεις του (κάθε 2-3 μέρες) με συνεντεύξεις ή δελτία τύπου συνεχώς μιλά για προσλήψεις στα δημόσια υγεία αναφέροντας κάθε φορά και διαφορετικά νούμερα και κατηγορίες.

Όμως η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τους 7 μήνες που είναι στο Υπουργείο, είναι εντελώς διαφορετική:

-Δεν έχει προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία. Η προκήρυξη που είχε πάρει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου από πριν τις Ευρωεκλογές και έχει γίνει κατανομή δεν έχει εκδοθεί ακόμα, παρότι έχουν περάσει τόσοι μήνες!!! Προετοιμασία για άλλη προκήρυξη μέσα στο 2020 δεν έχει γίνει!

-Οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών δεν έχουν προχωρήσει.

-Η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού δεν έχει ανοίξει, ενώ αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει από στις 15/1/2020

-Από 1/1/2020 τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να προσλάβουν επικουρικό προσωπικό ούτε από τους ισχύοντες πίνακες, γιατί δεν έχει εκδοθεί σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι πρόκληση τη στιγμή που συμβαίνουν τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να ακούμε τον Υπουργό Υγείας   να κάνει συνεχώς εξαγγελίες για προσλήψεις χρησιμοποιώντας μάλιστα κάποιες φορές επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όπως την πρόσφατη δήλωση για δημιουργία κλάδου νοσηλευτών που θα επιταχύνει τις προσλήψεις, κάτι που δεν συνδέεται ούτε στο ελάχιστο με την πραγματικότητα.

Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας κάνει συνεχώς αόρατες προσλήψεις για να καλύψει την προσήλωση της κυβέρνησης στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής απαξίωσης της δημόσιας υγείας.

Aναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionopmikoi.gr