Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

«Αφανείς ήρωες το διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας»

Ανακοίνωση της Ένωσης Σπουδαστών και Αποφοίτων του Τμήματος
 Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ Αθηνών και Καλαμάτας
 για τους αφανείς ήρωες του πολέμου με τον κορονοϊό

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πατρίδα μας έχει ριχτεί στη μάχη εναντίον του ιού «COVID-19». H μάχη αυτή, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες μάχες των τελευταίων δεκαετιών, απέναντι σε έναν εχθρό που έχει δείξει τα δόντια του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές, αναμφισβήτητα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι συμπολίτες μας να τυγχάνουν λήπτες αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δια του παρόντος όμως, εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε τη αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, οι οποίοι είναι οι συνάδελφοί μας και αποτελούν το διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας. Η συμβολή τους στη μάχη αυτή είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον έλεγχο των υπηρεσιών υγείας σε μίκρο και μάκρο επίπεδο, τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, την κατάρτιση στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων, τη διαχείριση και παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εκάστοτε μονάδας, την άμεση επαφή με τους ασθενείς για την ταυτοποίησή και την παρακολούθηση της κίνησης της νοσηλείας τους αλλά και την εν γένει διοικητικο-οικονομική τους τακτοποίηση.

Εν κατακλείδι, ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό των μονάδων υγείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της χώρας, που με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της υγείας τους, παλεύουν για την προστασία της ζωής και της υγείας του κοινωνικού συνόλου. Είμαστε βέβαιοι, ότι στο τέλος οι προσπάθειες όλων θα ευοδωθούν και πως θα βγούμε υγιείς και δυνατότεροι από την μάχη αυτή!